کتیا > مهندسی معکوس | ابر نقاط

می آموزیم:
آموزش صفر تا صد مهندسی معکوس بلید (Blade)| مهندس محمدرضا علی پور حقیقی | کدافزار
باز هم بحث مهندسی معکوس هست .
در مهندسی معکوس برای هر مجموعه و هر قطعه ای باید DFMA یا (Design for manufacturing and assembly) رو در نظر بگیریم . DFMA فقط خاص طراحی نیست در مهندسی معکوس هم باید در نظر گرفته شود.
وقتی ما میخواهیم یک بلید را طراحی و یا مهندسی معکوس کنیم باید ملاحظات مونتاژ و ملاحظات ساخت را در آن در نظر بگیریم .
موضوعی که درباره یک بلید (Blade) بسیارمهم است : اینکه بلید قرار هست در کجا نصب شود و چه حرکتی دارد؟
روت (Root) نیز بسیارمهم هست، تلرانس های بسته ای دارد. اما خود بلید علاوه بر اینکه باید توجه کنیم که سطح نسبتا خوبی داشته باشد، باید توجه کنیم که نیاز به تلرانس خیلی بسته ای وجود ندارد.
اگر که اسکن چند عدد بلید در کنار یکدیگر قرار گیرند، میبینیم که در قسمت روت خیلی به هم نزدیک هستند، اما در قسمت بلید اختلاف زیادی وجود دارد که این نشان دهنده این هست که دقت در روت نیاز هست نه در صفحات.
اما چیزی که در صفحات بلید مهم هست این است که صفحات باید نرم و هموار ( smooth ) باشند . شکست نداشته باشند تا بتوانند به راحتی سیالی را که میخواهند جابجا کنند .در این بسته این موارد کامل آموزش داده شده است. از دستوراتی که باید سطوح رو ایجاد کنیم، انحرافاتی که مجاز هستیم و... همگی توضیح داده شدند .
در این آموزش دقیقا دو قطعه بلید اسکن شده را روی هم انداختیم و میزان انحراف مجازی که میتواند وجود داشته باشد را نشان دادیم .البته اینکه میگوییم انحراف مجاز، این نیست که دقیقا بتوانیم با دو قطعه بلید به نتیجه برسیم.
هر چقدر دقت کار بیشتر باشد باید تعداد بیشتری اسکن کنیم . برای اینکه از تعداد قطعات زیاد خلاصی پیدا کنیم باید بدانیم عملکرد قطعه در آن مجموعه چه هست تا بتوانیم همانطور که طراح اولیه طراحی کرده و تلرانس گذاری کرده است، ما نیز بتوانیم آنرا انجام دهیم.
طبق اصول مهندسی و استاندارد امریکایی ما باید برای مهندسی معکوس دو قطعه رو در اختیار داشته باشیم . معمولا در ایران این اتفاق نمیفتد و ما میخواهیم با یک قطعه به طراحی برسیم . این مورد عملی خواهد بود اما به شرط اینکه عملکرد قطعه را بدانیم تا بتوانیم بر اساس آن تلرانس گذاری انجام دهیم.
مورد بعدی این هست که وقتی مدل سه بعدی ایجاد میکنیم، باید اندازه ها را به صورت اندازه اسمی بدهیم . و در مرحله بعد که به صورت نقشه آماده شد، تلرانس گذاری کنیم .
در این مجموعه فیلم ها با نحوه طراحی و ایجاد مدل سه بعدی یک بلید (Blade) توربین به صورت کاربردی و عملی آشنا خواهیم شد .
Align
برای این منظور ابتدا نحوه فراخوانی و Import ابرنقاط به محیط نرم افزار کتیا را فرا خواهیم گرفت و مهمتر از آن نحوه تنظیم ابر نقاط با محورهای مختصات را می آموزیم (Align).
در اینجا حساسیت ها، نقاط، سطوح مهم و همچنین نقاط و سطوح غیر مهم تفکیک شده، و با تنظیم عالی ابر نقاط یک طراحی عالی خواهیم آموخت.
در ادامه با نحوه تنظیم ابعاد صفحات کاری ، آموزش اصولی طراحی و نحوه ایجاد کردن استانداردی برای خود به منظور سهولت در طراحی، نحوه تنظیمات برای بالا بردن دقت نمایش خطوط و منحنی ها، نحوه تنظیم روشنایی محیط طراحی و همینطور نحوه وارد کردن یک دستور از محیط کاری به محیط کاری دیگر آشنا خواهیم شد .
سپس خواهیم آموخت که از یک فایل مش Align شده خروجی گرفته و در انتها نکات طلایی و بسیار مهم در رابطه با اهمیت و دقت طراحی قسمت هایی که قرار است بر روی قطعه دیگر مونتاژ شود توضیح داده خواهد شد .
Root
سپس استراتژی نحوه مدل کردن یک قطعه در یک نگاه آموزش داده می شود و برای اجرای این استراتژی بصورت مرحله به مرحله اقدام خواهد شد .
یک Blade دارای دو قسمت عمده است که root یا همان ریشه بلید در ابتدا و با الویت مدل می شود . در اینجا حساسیت ابعادی قطعه بسیار مهم است که نحوه رسیدن به ابعاد اسمی آموزش داده خواهد شد. دستورات به کار رفته برای این مرحله خیلی ابتدایی و ساده خواهد بود و از یک طراحی دقیق و ساده لذت خواهیم برد.
در ادامه در رابطه با برخی مزایای استفاده از Part Body توضیحاتی داده خواهد شد.
سپس خواهیم آموخت که چگونه با وارد کردن فایل ابر نقاط دیگری به محیط طراحی و مقایسه آن با فایل اولیه پی به حساسیت های طراحی ببریم. همچنین نکاتی در رابطه با بحث DFA یا Design for Assembly در طراحی قطعات مونتاژی بیان خواهد شد که بسیار مهم می باشند .
نمونه رایگان بسته آموزشی مهندسی معکوس بلید
Blade
پس از آن به سراغ پره بلید خواهیم رفت . چند روش را پیشنهاد میدهیم ، روش های غلط را بررسی میکنیم و در نهایت یکی از روشهای صحیح را پیش میگیریم و نحوه طراحی مدل سه بعدی پره بلید با رعایت اصول طراحی و با آنالیز منحنی ها و ایجاد سطوح با کیفیت را آموزش میبینیم.
از ویژگی های بارز این فیلم تنوع استفاده از ابزار های مختلف و آشنایی با نحوه اصولی استفاده از آنها می باشد.
در ادامه نکاتی در رابطه با برش قسمت سر بلید با در نظر گرفتن ملاحضات ساخت آموزش داده خواهد شد. سپس راهکارهایی در رابطه با ایجاد فیلت بین پره و ریشه بیان خواهد شد .
نمونه رایگان بسته آموزشی مهندسی معکوس بلید
Fillet
بعد از ایجاد مدل کامل و حجم های اصلی به جزییات می پردازیم و گرد کردن لبه ها و ایجاد feature های کوچک و نهایی کردن مدل سه بعدی قطعه را به پیش می بریم. نکته بسیار مهم در این آموزش این است که یاد خواهیم گرفت که چگونه قطعه ای را با رعایت ملاحظات ساخت و مونتاژ طراحی کنیم. بدون توجه به این دو مهم ، طراحی بی فایده و گاها پر هزینه خواهد بود .
تصاویر واقعی از قطعه و تصاویر واقعی از نحوه مونتاژ قطعه و ارتباط بلید با قطعات مجاور که همان دیسک (Drum) می باشد، از نکات آموزنده این فیلم می باشد .
مقایسه یک ابر نقاط Blade با یک ابر نقاط Blade دیگر چقدر دید شما را در طراحی باز خواهد کرد .
این مطلب را به هیچ وجه از دست ندهید و طراحی اصولی را برای یک عمر فرا بگیرید .
فایل های Catpart و STP Blade نیز به همراه فیلم های آموزشی در اختیار شما عزیزان قرار خواهد گرفت .
پس از خرید محصول، جهت دانلود روی گزینه "دانلود فایل ها" در همین صفحه و یا "دانلود فایل ها " در دسته بندی "فیلم های من" در قسمت"پروفایل" کلیک نمایید.
کلمات کلیدی مرتبط :
آموزش پیشرفته کتیا - CATIA- مهندسی معکوس یک قطعه Blade- بلید -Blade Reverse Engineering- نحوه فراخوانی و Import ابرنقاط به محیط نرم افزار کتیا- تنظیم ابر نقاط با محورهای مختصات در کتیا- ابر نقاط Blade- مدل کردن Blade - طراحی قطعات مونتاژی - Design for Assembly- Align - Root - Blade - Fillet- محیط Digitized shape editor - محیط Quick surface -
سلام عزیزان یه سوال داشتم
من پروداکت رو میخواهم stp بگیرم ولی بعد از ذخیره توی فایل stp هیچی نمایش داده نمیشه
مشکل از کجا هست کسی میتونه کمکم کنه؟
وقتی میخاید از پروداکت خروجی stp بگیرید باید تمام قطعاطی که می خواید داخلش باشن Show باشن و سربرگ پروداکت هم فعال باشه.
چطور تنظیمات toolbarب حالت اولیه نصب برمیگرده؟
Tools>>Customize>>Toolbars>>Restore position
سلام . ممنون از آموزشهای خوبتون
خوشحالیم که مورد قبول شما بوده
سلام ممنون از اموزش خوبتون
در دقیقه 20 قسمت هفتم (blade 1) اشاره ای به یک اشتباه فاحش شد ولی تا انتهای مدلسازی صحبتی از ان اشتباه نشد
میخواستم بدونم اشتباه فاحش چی بود ؟
سلام ممنونم از شما این مورد بررسی و نتیجه اعلام خواهد شد شاید مد نظر این بوده که خودتون هم فکر کنید
سلام.ببخشید فایل STL پره داخل فایل ها نبود چرا؟
سلام . وقت بخیر
فقط مواردی که مدرس در اختیار ما قراردادند در بسته آموزشی قرار داره .
برای بررسی نمونه مشابه میتونید قسمت فایل های سه بعدی سایت رو بررسی بفرمایید .
درج دیدگاه