سالیدورک/سالیدورکس/سالیدوکز چیست ؟ | آموزش سالیدورکس |مقدمه | مصاحبه با مدرسین کدافزار درباره سالیدورکس
مقدمه :
شرکت فرانسوی "داسو سیستم" که نرم افزار کتیا یکی از معروفترین محصولات این شرکت می باشد در سال 1997، سهامی شرکت سالیدورک را خریدار ی نمود که در حال حاضر صد درصد سهام شرکت سالیدورکس متعلق به شرکت "داسو سیستم" می باشد.
طراحان این نرم افزار بزرگ سعی نموده اند از همان نسخه های اولیه تا کنون با ارائه سبکی جدید، مجموعه ابزارهایی را برای مدلسازی، مونتاژ، تهیه نقشه، شبیه سازی و مدیریت محصول ارائه دهند.
مدلسازی سالیدورکس :
در بحث مدلسازی، نرم افزار با ارائه ابزارهایی که همه انها در محیط پارت Part نرم افزار قرار دارند، امکان مدلسازی قطعات به صورت سالید Solid، شیت متال Sheet Metal ، سورفیس Surface را به ساده ترین شکل فراهم اورده است. Mold Tools Design و Structure Design نیز از قابلیت های این محیط می باشند. بررسی ایرادهای احتمالی در هنگام ساخت از قابلیت های دیگر این محیط می باشد.
مونتاژ سالیدورکس :
شاید به جرات می توان گفت که در بحث مونتاژ مجموعه ها که در محیط اسمبلی Assembly انجام می گیرد، از لحاظ سرعت و امکانات، بی رقیب میباشد. در این محیط، پیچیده ترین مجموعه های عظیم صنعتی، در زمانی بسیار کم در مقایسه با نرم افزارهای دیگر مونتاژ می شوند. جدا از بحث مونتاژ، ابزارهایی بسیار قوی جهت مدیریت مجموعه ها از جمله بررسی ایرادهای احتمالی در هنگام مونتاژ واقعی نیز در این محیط فراهم شده است.
نقشه کشی سالیدورکس :
در محیط Drawing می توان با ابزارهایی بسیار ساده و در عین حال بسیار قدرتمند، پیچیده ترین نقشه های ساخت را با رعایت تمام اصولی که در نقشه کشی های دستی وجود دارد، آماده کرد.تمامی الزاماتی که استانداردهای مختلف برای تهیه نقشه ها در نظر گرفته اند به راحتی قابل اجرا شدن را دارند.
شبیه سازی :
اما در بحث شبیه سازی! نرم افزار همچنان با رعایت اصل ارتباط ساده با کاربر، امکاناتی را فراهم نموده است تا کاربر بتواند مسائل پیچیده ای از جمله مسائل ارتعاشاتی و ضربه را با روش FEM ، در زمانی کوتاه با خروجی قوی از لحاظ گرافیکی حل کند.
همه موارد بالا دست به دست هم داده اند تا سالیدورک به عنوان یکی از محبوب ترین نرم افزارهای روز دنیا، در حال حاضر ( طبق آمار رسمی) بیش از سه میلیون کاربر در 80 کشور جهان داشته باشد که در زمینه های صنعتی، پزشکی، رفاهی، نظامی و ... فعالیت دارند، همچنین سالیانه هزاران دانشجو دوره های آموزشی سالیدورک را در سراسر جهان به اتمام برسانند.
مصاحبه با مهندس جواد اجورلو از مدرسین کدافزار در رابطه با سالیدورکس :
1- لطفا توصیفی از نرم افزار سالیدورکس ارائه دهید.
سالیدورکس یک نرم افزار طراحی مکانیکی به منظور طراحی قطعات ماشین آلات، ابزارآلات و قالبهای صنعتی میباشد. و به جرات میتوان گفت راحتترین کاربری را برای کاربر بین نرم افزارهای طراحی دارد. و اگر کسی با این نرم افزار کار کرده باشد،تا مجبور نشود، سراغ نرم افزار دیگری نمیرود.
2- جایگاه سالیدورکس در دنیا و در ایران چیست ؟
سالیدورکس جزء چندتا نرم افزار اول طراحی مکانیکی در دنیا می باشد و در ایران همواره بعد از کتیا قرار داشته است. البته لازم به ذکر میباشد که هر دو نرم افزار کتیا و سالیدورکس برای یک شرکت میباشند.
3- چه صنایعی مرتبط با سالیدورکس هستند؟
صنایع خودروسازی و صنایع هوایی و بطور کلی قطعه سازان و قالبسازان در زمینه طراحی و ساخت و تولید از این نرم افزار استفاده می کنند.
4- چه ردیف های شغلی مرتبط با سالیدورکس هستند ؟
دفاتر فنی و مهندسی، گروه طراحی
5- درآمد این مشاغل به چه صورت هست ؟
برای درآمد ، بنده به این بسنده میکنم که برای هر کسی که مهارتهای لازم با نرم افزار به انضمام دید طراحی وساخت را داشته باشد همیشه کار و در نهایت درآمد کافی وجود دارد. همواره همکاران ما به دنبال کسانی میگردند که توانایی کافی در این زمینه که خدمتتون عرض کردم داشته باشند. بطور کلی کار و درآمد برای کاربلد همیشه هست.
6- رشته های دانشگاهی مرتبط با سالیدورکس چه رشته هایی است ؟
مهندسان مکانیک- کارشناسان طراحی صنعتی
7- مهارتهای لازم یا تکمیل کننده سالیدورکس چه مهارت هایی است ؟
بستگی به شرایط کاری متفاوت میباشد. نرم افزار از بسیاری از جهات کامل میباشد و نیاز اکثر کاربران را برطرف مینماید. پیشنهاد بنده برای کسانی که میخواهند به صورت حرفه ای کار کنند یادگیری اصول نقشه خوانی و GD&T و همچنین نصب پلاگین های تخصصی سالیدورک می باشد.
8- برای یادگیری از کجا شروع کنیم ؟
به نظر بنده ابتدا به ساکن برای اینکه از پراکندگی مطالب در امان بمانیم و بصورت هدفمند یادگیری را آغاز کنیم شرکت در کلاسهای آموزشی موسسات متخصص در این زمینه، در صورت مقدور نبودن استفاده از پک های آموزشی و برای تکمیل شدن و پوشش مناسب یادگیری از فیلم های موجود در سایت کدافزار میتوانید استفاده کنید.
9- خود شما چطور به سمت این نرم افزار روی آوردید؟
بنده در هنرستان در سال 1378 یعنی حدود 19 سال در زمینه طراحی و نقشه کشی صنعتی و در ادامه قالبسازی و ماشین سازی با نرم افزارهای طراحی مکانیکی از قبیل اتوکد ، مکانیکال دستکتاپ، اینونتور، سالیدورکس ، رپیدفرم و کتیا آشنا شده و ادامه کار دادم. سالیدورک نرم افزار دوست داشتنی و خوش دستی میباشد.
10 - ورژن یا ریلیز پیشنهادی شما برای نصب و استفاده کدام است؟
اگر از لحاظ مشخصات سیستمی کامپیوتر خود محدودیت ندارید از ورژن های بالا یعنی 2017 و 2018 استفاده کنید. و از اونا پایینتر که فرق خیلی چندانی ندارد و مورد تایید می باشد ورژن 2016 میباشد.
لازم به ذکر است از ورژن 2016 به بعد انقلاب رنگی در سالیدورکس رخ داد و بطور کلی رنگبندی زرد و قرمز به آبی و خاکستری و زرد تغییر کرد که با توجه به زمان زیادی که طراحان با نرم افزار کار میکنند آسیب کمتری به چشم طراح وارد میشود.
مشاهده فیلم های آموزش های سالیدورک