آموزش کتیا|معرفی کد شناسه UUID|کدافزار

کتیا > کتیا تکمیلی

آموزش کتیا|معرفی کد شناسه UUID|کدافزار
رایگان
کد محصول: 22
استاد: شهاب اسدی

می آموزیم:

معرفی کد شناسه UUID در کتیا

1- معرفی و تعریف جامع و واضح کد UUID در کتیا و بیان الزامات شناخت آن برای کاربر این نرم افزار

2- معرفی و ذکر مثال کلی از دستوراتی که توسط آنها میتوان فایلها با UUID مشابه و یا متضاد را ایجاد کرد.

مقدمه:

هنگام کار با یک نرم افزار طراحی و مدل سازی صنعتی همانند نرم افزار کتیا باید قبل ازشروع به کار به عنوان یک مهندس و اپراتور این نرم افزار، پارامتر های زیادی را بسته به نوع طرح و روش ساخت و ارتباط مجموعه های طراحی با هم در نظر بگیریم که بیان هریک از آن ها و بررسی و تحلیلشان در حوصله این مقاله نیست و هریک نیاز به بحث مفصلی دارند.

 

اما در این مقاله، هدف اصلی بیان یک اصل مهم در رابطه با آخرین مرحله طراحی یعنی ذخیره سازی قطعات و مجموعه های طراحی شده و ثبت تمامی ایده ها و استراتژی هایی است که ثمره آن، محصول مورد نظر ما شده است.

 

پس با توجه این موضوع، بسیار روشن است که اگر در این مرحله که میتوان گفت مهمترین بخش ما از ابتدای طراحی تا انتهای مدل سازی نهایی می­باشد اشتباهی رخ دهد، در اکثر مواقع این اشتباه دیگر قابل برگشت و جبران نیست و میتواند زحمات ما را به ثانیه ای بر باد دهد.

به همین خاطر تصمیم بر این شد با توجه به اهمیت این موضوع و مشکلات به وجود آمده برای دانشجویان و مهندسان در این باره و سوالات بیان شده توسط ایشان، به بیان راه حل های مناسب و همینطور بیان چند نکته و ویژگی فایل های ایجاد شده در نرم افزار CATIA ( که البته برخی مطالب آن مشترک بین نرم افزار های مدل سازی میباشد ) پرداخته و تنها با دادن سر نخ هایی از شیوه درست کار کاربران این نرم افزار را در این باره آگاه تر گردانیم.

توجه کنید که هدف توضیح کامل دستورات در این حوزه نیست و همانطور که در بالا بیان شد تنها شناساندن راه به شما عزیزان و یک راهنمایی جامع میباشد . با فرض اینکه مخاطب از دستورات و روش کار آنها آگاه است.

برای ذخیره سازی، یک کاربر کتیا باید با ویژگی های فایلهای خروجی این نرم افزار آشنا باشد، از قبیل

1- انشعاب ها یا پسوند های فایل های هر محیط طراحی،

2- نحوه ارتباطشان با یکدیگر و.....

اما در این مقطع میخواهم شما را با ویژگی آشنا کنم که شاید اغلب ما تا به این لحظه اسم آن را شنیده باشیم اما دقیق مفهوم آن را درک نکرده باشیم و یا اصلا نامش به گوشمان نخورده باشد.

نام این ویژگی UUID می­باشد که در ادامه به توضیح آن می­پردازیم.

 

UUID (شناسه منحصر به فرد جهانی):

UUID که مخفف عبارت Universal Unique Identifier می­باشد، ممکن است برای کاربر در ابتدا عجیب باشد اما همین شناسه علت اصلی اکثر مشکلاتی است که در هنگام ذخیره سازی فایل ها در شرایطی که در ادامه توضیح داده میشود کاربر با آن مواجه می­شود.

 

زمانی که ما فایلی را توسط کتیا ذخیره می­کنیم تنها کاری که انجام میدهیم تا بتوانیم بعدا آن را شناسایی کرده و در مجموعه های خود بکار ببریم و یا از آن نقشه ساخت تهیه کنیم و کارهایی از این قبیل، فقط انتخاب یک اسم مناسب برای آن است ، اما این انتهای کار نیست در واقع همانطور که ما نیاز به شناسایی فایل صحیح و درست داریم تا در هنگام لزوم از آن استفاده کنی، کتیا نیز نیاز به شناسه ای دارد که فایل را نسبت به آن شناسایی کرده و به کار برد، و این شناسه چیزی نیست جز همان کد UUID که برای هر فایل منحصر به فرد است. کدی که ما نمیتوانیم آن را ببینیم و تنها جزیی از هویت پنهانی فایل است که توسط نرم افزار ایجاد شده است.

با توجه به UUID منحصر هر فایل، وقتی ما فایلی را همنام با فایلی که قبلا با همین نام ایجاد کرده ایم در محیط ویندوز ذخیره می­کنیم، این بدان معنی نیست که فایل جدید تنها بخاطر داشتن نام مشترک با فایل مرجع با آن یکسان باشد، زیرا همانطور که گفتیم هر فایلی که  کتیا ذخیره میکند دارای دو ویژگی مهم است : 1- نام و 2- UUID . که تنها اشتراک داشتن دو فایل در مورد 1 ، دلیل بر مشابه و یکسان بودن آنها نمی­باشد چرا که دارای کد های UUID متفاوتی میباشند. درست بالعکس ما، کتیا در هنگام شناسایی یک فایل هردوی  این فاکتور ها را مورد بررسی قرار میدهد و از خود واکنش های متفاوتی نشان میدهد.

 

برای واضح شدن موضوع یک مثال بیان می­کنیم:

فرض کنید که یک مجموعه دوتايی با نام Product1 که شامل دو پارت با نام های Part1 و Part2 می­باشد، ایجاد کرده ­ایم و حال بعد از ذخیره کردن مجموعه مونتاژی آن را میبندیم.

 

حال فرض کنید خود شما و یا همکارتان میخواهید یک ورژن جدید از Part2 ایجاد کرده یا یک فایل جدید طراحی و جایگزین آن کنید و با حفظ فایل قبلی آن را در مجموعه به کار ببرید.

 

برای این کار مسلما در آخر ویرایش تصمیم به ذخیره آن فایل با همان نام قبلی درست در همان پوشه میگیریم. در این زمان ویندوز اجازه ذخیره فایل هایی با نام مشابه در یک مکان را به ما نمیدهد که منطقی هم هست و جدا از آن اصلا صلاح نیست که فیل هایی با نام مشابه در ویندوز موجود باشد.

 

پس تصمیم میگیریم که یا فایل قبلی را پاک کنیم و یا آن را به جای دیگری انتقال دهیم. فایل را انتقال داده و فایل جدید را با همان نام قبلی در پوشه اصلی ذخیره می کنیم.

 

امکان دارد این سوال پیش بیاید که تا زمانی که فایل قدیم باز است که نمیشود آن را انتقال داد. همه ما راه حل هایی برای آن میشناسیم که یکی از آنها ، ذخیره کردن فایل جدید با نام متفاوت و بعد انتقال فایل قدیم و سپس عوض کردن اسم فایل جدید با نام فایل انتقال یافته می­باشد. یعنی همان Part2.

 

حال وقتی مجموعه مونتاژی را فراخوانی می­کنیم خواهید دید که نتوانسه Part2 را تشخیص دهد و پنجره Open نیز گشوده شده و پیغام مبنی بر همین موضوع را به شما می­دهد که نشان دهنده آن است که UUID فایل جدید متفاوت از قبلی است و کتیا تنها با تکیه بر نام مشابه شروع به خواندن آن نکرده  است (البته به یاد داشته باشید که میتوان با انتخاب روش ذخیره سازی مناسب به راحتی این مشکل را برطرف کرد). که در این حالت چاره ای جز استفاده از Replace در Edit/Links نداریم، تا بتوانیم آن را جایگزین قبلی کنیم. اما عکس این حالت امکان پذیر است، یعنی UUID مشابه و نام متفاوت.

 

اما این مثالی که بیان شد تنها یک مثال ساده از مشکلی که عدم توجه به UUID ایجاد میکند بود و مشکلات اصلی زمانی به وجود می­ آید که بخواهیم تحت شبکه با استفاده از برنامه های PDM ( Product Data Management) همانند Enovia و یا Smart team بر روی داده های خود به صورت مشترک کارکرده و بر روی آنها مدیریت داشته باشیم، آنوقت عدم آگاهی به این مسئله و شناخت UUID و طرز مدیریت آن زیان های جبران ناپذیری به ما خواهد زد.

 

به عنوان یک مثال ساده، فرض کنید که در یک طراحی گروهی به صورت شبکه و با استفاده از امکانات PDM دو طراح قصد بر ایجاد دو واشر یکسان برای بخش های مختلف یک مجموعه دارند و هر دو نیز برای فایل هایشان نام یکسان گذاشته اند. همانند Washer یا نام استاندارد کامل آن.(بر خلاف برخی از نرم افزار های CAD در کتیا یکسان بودن نام دو فایل مجزا در یک مجموعه هیچ مشکلی به وجود نخواهد آورد )

 

اما مشکل اصلی به زودی به وجود خواهد آمد و آن هم زمانی است که بخاطر متمایز بودن UUID این دو فایل به هنگام ایجاد لیست مشخصات قطعات یا همان BOM کتیا این دو فایل را به عنوان دو قطعه مجزا به حساب آورده و دو ستون متفاوت به آن ها اختصاص خواهد داد که این امر در اول قدم هم خلاف استاندارد است و هم باعث شلوغ شدن جدول BOM و سردرگمی خود طراح و یا اپراتور خواهد شد و بسیاری مشکلات دیگر، مخصوصا زمانی که این عمل برای چندین قطعه مشابه به اتفاق افتاده باشد. اما بر خلاف این امر، داشتن Part number مشابه برای دوفایل هیچ مشکلی تا زمانی که از آن ها در یک Subassembly استفاده نشود به وجود نخواهد آورد.

 

یکی دیگر از مشکلات زمانی پیش خواهد آمد که بخواهیم یک فایل را در داخل و یا خارج از PDM یا سیستم و یا دو کاربر متفاوت جابجا کنیم در این مورد امکان دارد تصادفا UUID فایل ها تغییر کرده که نباید اینطور شود و بعد از بازگشت به مجموعه مشکل ساز شوند.

 

زمانی که داسو داشتن یک UUID را برای فایلهای ایجاد می­کند تمام منظورش تنها کلمه Unique آن است و این کد نیز در شبکه معمولا بر اساس MAC Address کارت شبکه شما به وجود می­آید و چند فاکتور دیگر. که این بدان معناست که هیچ شانس و راهی برای تبدیل و انتقال UUID ها وجود ندارد.

 

در بخش بعدی میخواهیم به صورت کلی روش ها و در قبال آن دستوراتی را بیان می­کنیم که بتوانند در یک دسته بندی به ما در انتخاب دستور مناسب برای ایجاد و عدم ایجاد UUID جدید بنا به خواست کاربر کمک کنند.

دستوراتی که توسط آن ها قادر به ایجاد فایل با UUID جدید خواهیم بود:

1- منوی File دستور New

2- منوی File دستور New From

3- منوی Insert دستور New Part

4- منوی Insert دستور New Product

5- منوی File دستور Save as البته به شرط فعال بودن گزینه Save as new document

6- دستوراتی که توسط آن ها قادر به ایجاد فایل با UUID جدید نخواهیم بود و UUID فایل مرجع حفظ میشود:

7- منوی File دستور Save

8- منوی File دستور Save All

9- منوی File دستور Send To Directory

10- منوی File دستور Save Management

11- منوی File دستور Save as البته به شرط غیر فعال بودن گزینه Save as new document

 

مطمئنا تمامی شما عزیزان با دستورات مطرح شده در بالا آشنا هستید و حال که شناسه UUID را شناختید و با ویژگی های آن آشنا شده ­اید میتوانید با به کار گیری آنها از مشکلات بیان شده که تنها دو مثال از چندین مشکل مرتبط بودند جلوگیری کنید.

سعی می کنم در مقالات بعدی و یا ویرایش همین مقاله چند نکته از نکات دستورات مطرح شده را خدمت شما عزیزان بیان کنم و البته با کمک نظرات و پیشنهادات شما در رابطه با این مقاله.

 

 

Universal Unique Identifier &saving management


راهنما  لطفا برای درج نظر و یا سوال به موارد زیر توجه کنید:

  • قبل از طرح پرسش  خود ، سوالات دیگر را مطالعه بفرمایید.
  •  کلمات فارسی را فارسی و انگلیسی را انگلیسی بنویسید.
  •  سوالتان بدون ابهام  و کامل باشد.
  • اگر میخواهید عکسی را همراه سوال آپلود نمایید  میتوانید لینک آن را در متن بگذارید و یا از گزینه  ارسال تصویر  استفاده کنید.

 

درج دیدگاه


Google Analytics Alternative