سالیدورکس > آموزش سالیدورکس مقدماتی

می آموزیم:
آموزش سالیدورکس|صفحه نمایش،محیط دو بعدی اسکچ ،view، انتخاب یا selection
جلسه اول :
مشاهده نمونه فیلم رایگان این جلسه
به نام خدا ، شروع میکنیم، با مجموعه آموزش سالیدورک . هدف ما از این درس اینه که شما رو آشنا کنیم با صفحه نمایش نرم افزار .من یک فایل رو از قبل آماده کردم شما میتونید این فایل رو (فایل zip ) بهمراه همراه با فیلم از قسمت "فایل" دانلود کنید . اسم این فایل selection sample sketch نام داره .
من از قبل نرم افزار رو اجرا کردم . برای شروع کار باید از دستور new استفاده کنیم. دستوری نیو new در قسمت بالای نرم افزار هستش .دستوری new رو میتونیم از منوی فایل هم انتخاب کنیم . اما برای اینکه ،منو ها رو ببینیم کافیه نشانه گر موس رو روی عنوان منو ها ببریم . برای تثبیت منو ها نیز از pin ای که در سمت راست قرار گرفته میتونیم استفاده بکنیم .
من منوی file رو انتخاب میکنم ، دستور new ، و پنجره new solidworks document رو میبینم . در این پنجره نرم افزار 3 گزینه رو به ما پیشنهاد میده ، که انتخاب هر کدوم ، مارو به یکی از محیط های کاری نرم افزار هدایت میکنه .
محیط پارت part : در محیط پارت ما میتونیم مدلسازی سه بعدی قطعات رو انجام بدیم ،
محیط اسمبلی assembly: در محیط اسمبلی میتونیم مونتاژ رو انجام بدیم با استفاده از قطعاتی که در محیط پارت ، مدلسازی شدند و یا زیر مجموعه هایی که در همین محیط اسمبلی، مونتاژ شدند .
محیط درویینگ Drawning: در محیط درویینگ هم میتونیم نقشه های فنی و صنعتی ساخت رو آماده کنیم و برای تولید بفرستیم .
بصورت دیفالت انتخاب روی گزینه پارت هست . من اکی میکنم. وارد محیط پارت شدیم . من اسلایدی رو از قبل آماده کردم .
همونطور که میبینید، صفحه نمایش از قسمت های مختلفی تشکیل شده ،قسمت اصلی کار اختصاص داره به محیط گرافیکی ،که شما تمامی کارتون رو در محیط پارت ، اسمبلی و درواینگ د راین قسمت انجام میدین . در وسط محیط گرافیکی ، شما صفر و صفر یا مبدا مختصات رو میبینید . در گوشه سمت چپ شما مور مختصات رو میبینید که د رهرلحظه جهت محورهای x ، y و z رو نشون میده .
در قسمت سمت چپ محیط گرافیکی، شما درخت طراحی رو میبینید . که این درخت در تمام نرم افزار های مدلسازی با شکل و شمایل مختلفی وجود داره . خب وظیفه درخت طراحی چیه ؟ ثبت تمامی کارهایی که ما در محیط های گرافیکی انجام میدیم در هر محیط به ترتیب انجامشون. چه فایده ای واسه ما داره ؟ ما میتونیم در هر مرحله از مدلسازی ، به مراحل قبلی مراجعه کنیم ، و با تغییر پارامترهای ثبت شده ،براحتی ویرایش مدل رو انجام بدیم . اگر بخوایم یک جمع بندی کنیم در درخت طراحی ،وظیفه اصلی درخت طراحی بحث ویرایش و مدیریت پرونده هست.
برای اینکه این مطلب براتون ملموس تر بش من یک مدلی که از قبل وجود داشته براتون باز میکنم . خب این مواردی که در اینجا میبینید (مشاهده در فیلم) مراحلی است که برای مدلسازی این قطعه انجام شده .روی هر کدوم که کلیک میکنیم ، اون قسمت در شکل برنگ آبی هایلایت در میاد و نشون میده که منظور کدوم قسمت هست .
در درسهای بعدی براحتی در مورد چگونگی ایجاد چنین مدلهایی آشنا خواهیم شد .
شما وارد هر پرنده خالی پارت که میشید ،یکسری عناوین دیفالتی را خواهید دید که به مرور زمان با اینها آشنا خواهید شد . اما بعضی از اونها رو لازمه که همین الان در موردشون توضیح بدم .
شما وارد هر نرم افزار مدلسازی سه بعدی که بشین 3 تا صفحه استاندارد رو خواهید داشت که ا عناوین مختلف نشون داده میشن. در سالیدورک هم این اتفاق افتاده ، که با انتخاب هر کدوم از اینها ، اون رو در صفحه گرافیکی مشاهده خواهید کرد .
صفحه front با توجه دستگاه مختصات همن صفحه xy
صفحه top همون صفحه zx
و صفحه right همون صفحه zy است
Origin هم میبینید که همون صفر و صفر هست.
خب بعد از درخت طراحی میریم سراغ قسمت بعدی. در این قسمت (مشاهده در فیلم ) نوار ابزارهایی قرار دارند . نوار ابزارها مجموعه ای از دستورات هستند که وظایف تقریبا شبیه به هم رو انجام میدن . شما میتونید راحتی با انتخاب یک نوار ابزار دستورات اون رو در قسمت بالا مشاهده کنید.
اما یکسری تنظیماتی وجود دارند که دونستنش برای بهتر شدن کارایی نرم افزار ضروریه . برای دسترسی به این تنظیمات من از گرینه tools قسمت customize رو انتخاب میکنم. اولین تغییرات رو توی toolbars میخوایم انجام بدیم .
در باکس تولباز یک گزینه ای داریم به نام enable command manager. اجازه بدین من این چک باکس رو غیر فعال کنم تا ببینیم چه اتفاقی می افته . با اینکار ما میبینیم که نوار ابزار ها دور تا دور صفحه گرافیکی به طور مستقل قرار میگیرند . د رواقع تا نسخه 2007 نرم افزار ، نرم افزار ها به این شکل بودند یعنی نوار ابزار ها میتونست همینجوری و هر کجا که دلتون بخواد قرار بگیره . اما از نسخه 2007 به بعد ، این چک باکس اضافه شد و نوار ابزار ها با هم تجمیع شدند .بدیهی است که این کار باعث تسریع در اجرای دستورات خواهد شد . پس شما این چک باکس رو از حالت انتخاب خارج نکنید. اینجا یک گزینه ای هست به نام use large botton with text نوشته شده . دیگه سلیقه ای هستش ، شما میتونید این گزینه رو از حالت انتخاب خارج کنید تا نوار ابزا ها فقط با آیکن به نمایش در بیان .
در کادر options ما یک گزینه رو میبنیم به نام tooltips . تولتیپس چی هست ؟ تولتیپس در واقع در همه نرم افزار ها وجود دارد . وقتی نشانه گر موس رو روی هر کدوم از دستورات قرار میدیم ، یک توضیح مختصری در باره این دستور داده میشه که همون tooltips هست.
جلسه دوم
به نام خدا ،شروع میکنیم جلسه دوم از مجموعه درس های آموزش سالیدوک رو . (در جلسه قبلی با محیط نرم افزار به طور کامل آشنا شدید) در این جلسه قصد داریم با محیط دو بعدی سالیدورک آشنا بشیم . در این درس یاد میگیریم که :
1- به چه صورت به محیط دو بعدی نرم افزار دسترسی پیدا کنیم ؟
2- چند دستور اساسی و اصلی از نوار ابزار Sketch
3- دسته بندی المان ها در دو قسمت استاندارد و ساختاری
4- بررسی یک مثال
5- جمع بندی و نتیجه گیری از مثال اول (چگونگی تبدیل طرح اولیه به طرح نهایی با نتیجه گیری از مثال )
6- جمع بندی به همراه یک مثال دیگر
خب وارد محیط پارت نرم افزار میشیم . دستور new - انتخاب محیط part و Ok .
به دو روش میشه وارد محیط دو بعدی شد :
از نوار بزار sketch (اسکچ)، یکی از دستوراتی که آیکن اش به رنگ آبی هست رو ، انتخاب کنید ، مثلا من circle رو انتخاب میکنم . نرم افزار پیغام میده که شما توی کدوم یک از صفحات نرم افزار میخواید طرحتون رو ترسیم کنید ؟ من صفحه front رو انتخاب میکنم . با اینکار وارد میط دو بعدی نرم افزار میشم. از نشونه های اینکه من داخل محیط دو بعدی هستم اینه که تمامی دستوارات یا آیکن های نوار ابزار های اسکچ فعال میشن- دو آیکن در سمت راست اضافه میشه (مشاهده در فیلم) – همچنین آیکن Exit Sketch رو در نوار ابزار Sketch مشاهده میکنم.
براحتی میتونم ترسیمات مورد نظر رو در هر جای صفحه انجام بدم. اما توصیه میشه که وقتی شما در حال طراحی در محیط دو بعدی هستید ،بیاید از نوار ابزار view، از قسمت ویو اوریتیشن ، قسمت Normal to رو انتخاب کنید . تا صفحه مورد نظر عمود بر زاویه دیدتون قرار بگیره و مسلط به کارتون باشید .
حالا من برای اینکه روش دو رو نشون بدم ، همه رو با موس انتخاب میکنم و با زدن دکمه delete همه رو پاک میکنم. یکی از اون آیکن هایی که گفتم در بالا سمت راست صفحه اضافه شد برای خروج از محیط دو بعدی است . روی اون کلیک میکنیم. من میام از نوارد ابزار ویو ، از زیر شاخه ویو اوریتیشن ، گزینه ایزومتریک رو انتخاب میکنم . (برای اینکه روش دوم رو بهتر بتونم آموزش بدم)
روش دوم به این صورته که شما ابتدا از درخت طراحی ف صفحه مورد نظر رو انتخاب میکنید. مثلا من front رو انتخاب میکنم .سپس از نوارد ابزار Sketch، آیکن دستور Sketch رو انتخاب میکنیم. با این کار وارد محیط دو بعدی میشیم .در این روش در هر پرونده برای اولین اسکچ ،صفحه ای که انتخاب میشه ، اون صفحه به صورت خودکار عمود به زاویه دید هستش که در روش قبلی چنین چیزی نبود. هرچند تفاوت خیلی مهمی هم نیست.
خب حالا چند دستور ا نوار ابزار اسکچ Sketch رو یاد میگیریم هدف ما توضیح تمام نواد ابزار ها نیست ، در درس ها ی بعدی تمامی این دستورات رو با ذکر مثال توضیح میدم . اینجا فقط میخوام دستوراتی ه برای شروع کار نیاز دارید رو بگم .
اولین دستور ، دستور لاین line هستش .برای ترسیم خط استفاده میشه .شما باید ابتدا و انتخای خط رو با کلیک کردن مشخص کنید. مادامی که دستور در انتخاب هست شما میتوند خطوط رو ترسیم کنید . برای اینکه از حالت انتخاب خارج بشید سه روش رو توضیح میدم :
روش اول کلیک راست و انتخاب گزینه select - روش دوم غیر فعال کردن آیکن لاین در نوار ابزار - و روش سوم استفاده از کلید scape از کیبورد.
دستور بعدی دستور دستور Regtangle هستش برای ترسیم مستطیل . (...ادامه در فیلم )
جلسه سوم
به نام خدا . شروع میکنیم جلسه سوم آموزش سالیدورک رو با عنوان بررسی دستورات نوار ابزار ویو (view ) . من از قبل یک فایلی رو آماده کردم، این فایل رو که از نوع part هست باز میکنم. دستورات این نوار ابزار در بالای هر سه محیط پارت ، اسمبلی و drowig وجود دارند. اما کاربرد این نوار ابزار در محیط های پارت و اسمبلی بیشتره . تعداد آیکن های این نوار ابزار ، روی سیستم شما به احتمال زیاد کمتر از تعداد آیکن هایی هست که د راین فیلم مشاهده میکنید. به این دلیل هست که من بعد از نصب نرم افزار آیکن های دیگه ای رو به از قسمت customise اضافه کردم.( نحوه اضافه کردن در همین فیلم و فیم های قبلی گفته شده ) خب شروع میکنیم.
اولین دستور دستور pan هستش ، این دستور برای ا به جا کردن قطعه ،پرونده یا نقشه ، در محیط های پارت ، اسمبلی یا درواینگ ، استفاده میشه . براحتی میتونید آین را انتخاب کنید و قطعه رو درگ یا جابه جا کنید. شما همچنین میتونید با زدن کلیم Ctrl کیبورد و کلید اسکرول موس این کارو انجام بدین. یا با گرفتن کیک کنترل و یکی از کلیدهای مکان نما .
دستور بعدی Rotate View هستش . همونطور که از اسمش پیداست ،برای دوران قطعه استفاده میشه . بجای انتخاب این آیکن ، میتونید یکی از کلید های مکان نمای بالا، پایین ؛سمت پ یا راست رو انتخاب کنید و موجب دوران بشین. توصیه میشه که از همین الان عادت کنید که روش های معادل انتخاب دستور استفاده کنید (یعنی استفاده از موس و کیبورد کامپوتر).
دستور دیگه ای به نام Roll View داریم که با این دستور هم میتونیم برای دوران قطعه یا اسمبلی استفاده کنیم. البته بصورت ساعت گرد و یا پاد ساعت گرد. معادل آن ترکیب کلید های alt و مکان نمای راست یا چپ هست.
دورران قطعه حول محور یکی از سوراخ های اون؟ به چه شکله ؟ (... ادامه در فیلم)
جلسه چهارم
به نام خدا ، شروع میکنیم درس چهارم از مجموعه آموزش سالیدورک رو در این درس هدفمون اینه که تکنیک های انتخاب رو در محیط های مختلف نرم افزار ، خدمتتون توضیح بدیم . خب ابتدا میریم سراغ محیط دو بعدی . من یک فایل رو از قبل آماده کردم ، شما میتونید این فایل رو بهمراه همراه با فیلم دانلود کنید . اسم این فایل selection sample sketch نام داره .
د رمحیط دو بعدی ما چند روش داریم رای انتخاب المان ها. برای دسترسی به عنوان اون روش کافیه در محیط گرافیکی کلیک راست کنید ،و از منوی باز شده ، اون روش رو انتخاب کنید.
ابتدا میریم سراغ روش Bow selection که به طور پیشفرض است.با این روش ما میتونیم با ایجاد کادر با درگ موس بپردازیم. ما میتونیم یک کادر از چپ به راست ، یا از راست به چپ ایجاد کنیم . اگر کادر از چپ به راست باشه ،المان هایی انتخاب میشن که به صورت کامل در کادر قرار میگیرن . اما اگر از راست به چپ باشه ، علاوه بر المان هایی که به طور کامل در کادر قرار میگیرند ، اونهایی که کادر رو قطع میکنند هم انتخاب میشن.
اما روش دوم روش لسو سلکسن (lasso selection) نام داره . این رو هم با کلیک راست و انتخاب گزینه lasso selection انجام میشه. با این روش میتونیم یک محدو ده نامنظمی رو برای یانتخاب المان ها با درگ موس ایجاد کنیم . اگر این محدوده نامنظم بصرت ساعتگرد باشه المان هایی انتخاب میشن که بطور کامل در این محدوده قرار میگیرن. اما اگر همین محدوده رو بصورت پاد ساعت گرد با درگ موس ایجاد کنم ،علاوه بر اونهایی که به طور کمل در محدوده هستند، اونهایی که با این کادر برخورد دارند هم انتخاب میشن.
روش بعدی select chain نام داره . زمانی استفاده میشه که (...ادامه در فیلم )
پس از خرید محصول، جهت دانلود روی گزینه "دیدن فایل ها" در همین صفحه و یا "دانلود فایل ها " در دسته بندی "فیلم های من" در قسمت"پروفایل" کلیک نمایید.
سلام دوستان کسی اطلاعی داره ارور respond سالید رو چطوری باید رفع کرد وقتی نمودار درختی حجمش از یه حدی بیشتر میشه این پیغام رو میده نرم افزار؟
این مشکل زیاد پیش میاد برای درخت طراحی تون چند subassembly تعریف کنید و دوم اینکه هنگامی که توی محیط اسمبل کار میکنید گزینه large assembly mode فعال کنید این گزینه با ساده سازی گرافیکی مدلتون خیلی سرعتتون بیشتر میکنه و سیستم فک نکنم دیگه ارور بده.
درج دیدگاه